Vanliga frågor (FAQ)

Vilket/Vilka program behöver jag på min dator?

Du behöver en webbläsare som till exempel Internet Explorer, Chrome eller Firefox samt tillägget Adobe Flash Player som du kan hämta gratis här.

Vilken dator och datorutrustning behöver jag?

En internetuppkoppling med en nedladdningshastighet på 3 Mbit/s eller mer för HD-material. Din dator behöver också ha tillräcklig kapacitet gällande processor och minne; vi rekommenderar en processorhastighet på 1.5 Ghz eller mer (gärna med flera kärnor, som till exempel en så kallad ”Dual Core”) och en minneskapacitet på 1 Gb eller mer (beror också på vilket operativsystem som körs).

Kan jag titta på filmer i min mobil/surfplatta?

Ja, om du har en iPhone, iPad eller Android (Flash eller HTML5). För nuvarande stödjs tyvärr inte Windows Phone med Internet Explorer mobile 9 samt webbläsarna Firefox och Opera för Android av vår streamingleverantör.

Är du osäker om din mobil eller surfplatta kan se filmer kan du enkelt testa detta själv genom att gå in på en produktsida och trycka på play-knappen för en trailer – om detta fungerar kan du även se filmerna.

Tänk på att se film via mobilen eller surfplattan tar mycket datatrafik, se därför till att ditt abonnemang eller uppkoppling kan hantera detta för att undvika dyra trafikkostnader till din operatör.

Varför stannar filmen?

Testa först med att byta kvalité till SD (”Standard Definition”) vilket du gör genom att trycka på knappen ”HD” i spelaren vilket betyder ”High Definition”. Om HD är aktiverat kommer denna knapp att vara upplyst.

Annars beror det förmodligen på att din internetuppkoppling inte har tillräcklig kapacitet. Tänk på att mobilt bredband inte håller samma kvalité som en fast uppkoppling. Vi rekommenderar en internetuppkoppling med en nedladdningshastighet på 3 Mbit/s eller mer för HD-material. Se också till att du har tillräcklig kapacitet i din dator gällande processor och minne.

Får jag spara ner filmen eller filmerna på min dator/hårddisk?

Nej, som det står i Köpvillkoren får man inte göra detta. Filmer som hyrs via streaming är endast tillgängliga i den tid som anges vid köpet. DVD-filmer får man endast göra en kopia av för privat bruk – enligt lagen om upphovsrätt.

Comments are closed.