Flugor & Fiske 3 – Klassiska flugor för stilla vatten

2 tim 29 min + 6 min bonus (2015)

På Irland och Skottland har det fiskats med färgglada våt- och torrflugor efter öring sedan generationer. Framförallt har fiskets bedrivits från båt genom en särskild metod som få skandinaviska flugfiskare känner till. När de olika flugorna fiskas i team är den irländska båtfiskemetoden både effektiv och rolig.

Johan Klingberg ägnade en hel flugfiske- säsong på Irland för att lära sig båtfiske- metoden och om hur de traditionella våt- och torrflugorna bäst används.

De tio klassiska sjöflugorna som här visas imiterar de insekter som står på öringens och regnbågens meny från tidig vår till sen höst. I mer än två timmar lär du dig genom pedagogiska instruktioner hur flugorna binds, vilka material som fungerar bäst och hur de från början är tänkta att användas.

Dessutom visar Johan hur de ska fiskas med från båt på Hökensås där de ofta firar triumf.

Filmen Klassiska flugor för stilla vatten är den tredje delen av sex i serien Flugor & Fiske som även innehåller filmerna; Torrflugor för stilla vatten, Nymfer för stilla vatten, Dagsländor för strömmande vatten, Nattsländor för strömmande vatten och Nymfer för strömmande vatten.

Producent: www.mountainmedia.se

DVD-filmer säljs endast inom EU/Norge och använder formatet PAL.
Filmer som hyrs via streaming är tillgängliga i 48 timmar ifrån köp.

Välj alternativ för denna film:
Streaming DVD
Pris: 59 inkl moms Pris: 195 inkl moms
Frakt tillkommer med SEK 28

 

Comments are closed.